Grau Superior en Tecnic de Laboratori

Grau Superior - Presencial
Grau Superior en Tecnic de Laboratori

El Tecnic de Laboratori pertany a la branca sanitària. Aquesta titulació és 100% oficial, ja que està homologada pel Ministeri d'Educació i amb ella aprendràs a analitzar tot tipus de fluids i cultius cel·lulars amb l'objectiu de detectar la causa de diferents patologies.

El Tècnic en Laboratori és un professional essencial en el funcionament del sistema sanitari i entre les seves funcions destaquen l'anàlisi de mostres biològiques per detectar l'origen de diferents patologies, així com la seva severitat. També s'encarregarà de garantir la conservació i traçabilitat òptimes d'aquestes mostres segons els protocols establerts. La teva feina serà essencial per a la salut de les persones!

¿Quieres más info sobre esta titulación?
Inicio
Septiembre 2024
Duración
2.000 horas
Becas y financiación
Centros en los que se imparte

Per què estudiar una FP de Tecnic de Laboratori?

Alta taxa d'
ocupabilitat

El Tècnic en Laboratori Clínic i Biomèdic és un professional bàsic en el sistema sanitari, que garanteix el funcionament correcte d'altres àrees mèdiques mitjançant el seu treball analític.

Classes
pràctiques

Amb la FP de Tècnic de Laboratori aprendràs de manera pràctica als nostres laboratoris clínics, que compten amb l'instrumental i materials més capdavanters del sector.

Atenció
personalitzada

A la FP de Laboratori comptaràs amb classes reduïdes, garantint una atenció personalitzada en la teva formació amb un professor per cada 25 alumnes com a màxim.

Pla d'estudis de la FP en Laboratori Clínic i Biomèdic

 • Fisiopatologia general
 • Gestió de mostres biològiques
 • Tècniques generals de laboratori
 • Anàlisi bioquímica
 • Microbiologia clínica
 • Biologia molecular i citogenètica
 • Tècniques d'immunodiagnòstic
 • Tècniques d'anàlisi hematològica
 • Formació i orientació laboral
 • Anglès tècnic per a grau superior*
 • Projecte de laboratori clínic i biomèdic
 • Empresa i iniciativa emprenedora
 • Formació en centres de treball
 • *Les assignatures presents al pla d'estudis poden variar segons la comunitat autònoma.

Requisits d'accés al Grau Superior de Tècnic de Laboratori

Com a aspirant al cicle superior de Laboratori Clínic i Biomèdic, no necessitaràs una nota mínima d'accés, però sí hauràs de complir algun dels requisits següents:

 • Tenir una titulació de Batxillerat, BUP, COU o equivalent a efectes acadèmics
 • Disposar de titulació prèvia en Grau Mitjà
 • Tenir un títol de Tècnic Superior, Tècnic Especialista o equivalent a efectes acadèmics
 • Passeu la prova d'accés a Grau Superior (edat mínima 19 anys)
 • Aprovar la prova d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys

Sortides Professionals del Tècnic Superior en Laboratori Clínic i Biomèdic

Com a Tècnic en Laboratori, podràs treballar en l'àmbit sanitari tant en empreses públiques com privades, treballant en laboratoris d'anàlisi, investigació i tractament. Entre els llocs de treball que podràs ocupar destaquen:

 • Tècnic superior en laboratori de diagnòstic clínic
 • Tècnic especialista en laboratori
 • Auxiliar tècnic en laboratori de toxicologia
 • Ajudant tècnic en laboratori d'investigació i experimentació
 • Delegat comercial de productes hospitalaris i farmacèutics

Beques i Finançament per a Grau Superior en Laboratori Clínic i Biomèdic

Si el teu objectiu és formar-te com a Tècnic en Laboratori, podràs finançar la teva FP en fins a 20 mesos sense interessos. A més, com que es tracta d'un títol oficial, tindràs la possibilitat de sol·licitar l'ajuda que ofereixen les comunitats autònomes o el Ministeri d'Educació per cursar Formació Professional.

22
mesos sense interessos
¡Reserva ya tu plaza!
¡Reserva ya tu plaza!

Consigue 2 titulaciones
en 2 años con MEDACx2

Pasa al siguiente nivel con el nuevo itinerario formativo MEDACx2 y compatibiliza tus estudios de FP con un Máster Profesional. Con este programa podrás cursar una FP y un Máster de la misma rama formativa en solo dos años, terminando tu formación con un título de FP y uno de Máster Profesional. ¡Especialízate y aumenta tus opciones de empleo!

El teu objectiu és la Universitat?

Descobreix com accedir-hi des de l'FP de Laboratori Clínic i Biomèdic

Després de completar el cicle superior de Laboratori Clínic i Biomèdic, podràs accedir al mercat laboral o continuar ampliant el teu currículum acadèmic. Si el teu objectiu és la universitat, el Títol Superior de Tècnic de Laboratori et permetrà accedir a una carrera de forma directa, sempre que la mitjana obtinguda sigui superior o igual a la nota de tall.

Si no vols fer un Grau Universitari, pots completar la teva formació amb altres Graus Superiors relacionats amb algun dels Màsters Propis de MEDAC, com el de Cosmètica i Dermofarmàcia o el de Ciències Biomèdiques i Reproducció Humana, que t'oferiran un aprenentatge més especialitzat en el sector de la recerca farmacèutica o en l'àmbit de la reproducció assistida.

Descarga ya el PDF con toda la información

Preguntas frecuentes

El CFGS Laboratori Clinic i Biomedic és una titulació oficial?

Sí. El títol de Tècnic en Laboratori és oficial pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i això li confereix validesa professional i acadèmica a tot el país. A més, amb aquesta titulació els graduats podran sumar punts en borses de treball de la branca sanitària i oposicions al Sistema Nacional de Salut.

Quina diferència hi ha entre l'FP de Laboratori Clínic i Biomèdic i l'FP d'Anatomia Patològica?

Tot i que ambdós graus tenen com a lloc de treball el laboratori, hi ha diferències notables entre ambdós graus superiors. Mentre que el Tècnic en Laboratori treballa principalment amb fluids, com sang, orina o medul·la òssia, el Tècnic en Anatomia Patològica treballa en l'anàlisi de teixits. També tenen objectius diferents amb el seu treball: el Tècnic d'Anatomia té una funció de diagnòstic de malalties i desenvolupament de tractaments, mentre que el Tècnic de Laboratori cerca localitzar la causa d'aquestes malalties i la seva severitat.

En quines modalitats s'imparteix l'FP de Tècnic en Laboratori?

Els alumnes que vulguin matricular-se al Grau Superior de Laboratori podran escollir entre una modalitat presencial i una altra en línia. Tot i que els continguts impartits són els mateixos en ambdues opcions, estan pensades per adaptar-se de la millor manera possible a les necessitats de l'alumne. Així, l'estudiant que esculli la presencialitat gaudirà d'una formació 85 % pràctica, mentre que el de la modalitat en línia podrà marcar el seu propi ritme de treball, compaginant l'estudi amb la seva feina o necessitats personals.

Quan comencen les classes de CFGS Laboratori Clinic i Biomedic?

El començament del curs d'FP en Laboratori Clínic i Biomèdic tindrà lloc entre la segona i la tercera setmana de setembre, mentre que en la modalitat en línia el curs s'inicia durant el mes d'octubre. L'inici de les classes serà comunicat prèviament per l'organització, concretant la data i l'hora d'inici i aportant les credencials per a l'accés a l'aula virtual.

Són necessaris materials específics per al Grau Superior de Laboratori Clínic i Biomèdic?

No, ja que el centre posa a la disposició dels alumnes tots els equips i materials necessaris per a la pràctica acadèmica. A MEDAC disposem de les instal·lacions més punteres perquè la formació dels alumnes sigui realista, oferint-los els mitjans que podran trobar en el seu lloc de treball: cabines de filtració, autoclaus, microscopis, termocicladors o centrífugues, entre altres equipaments.
¡Reserva ya tu plaza!
¿Tienes dudas?

Llámanos al 952 211 262

o déjanos tu número y te llamamos sin compromiso.

Te enviaremos el PDF al correo que facilites