Grau Mitjà Emergencies Sanitaries

Grau Mitjà - Presencial
Grau Mitjà Emergencies Sanitaries

Grau Mitjà Emergencies Sanitaries és un cicle formatiu de Grau Mitjà 100% oficial homologat pel Ministeri d'Educació. Amb aquesta titulació estaràs capacitat per atendre pacients en situació d'emergència, traslladar-los a un hospital de manera òptima i oferir-los atenció sanitària i psicològica en l'entorn prehospitalari.

Com a Tècnic en Emergències Sanitàries podràs dur a terme operacions de teleassistència sanitària i organitzar plans d'emergència en situacions d'assistència individual, col·lectiva o en casos de catàstrofe. Seràs un professional imprescindible per salvar vides!

¿Quieres más info sobre esta titulación?
Inicio
Septiembre 2024
Duración
2.000 horas
Becas y financiación
Centros en los que se imparte

Per què estudiar Grau Mitjà Emergencies Sanitaries de MEDAC?

85 % classes
pràctiques

Les classes de Tècnic en Emergències Sanitàries segueixen una metodologia pràctica amb els millors materials i instal·lacions, comptant amb un simulador d'ambulància i aparells reals.

Alta taxa
d'ocupabilitat

Com a Tècnic d'Ambulància aconseguiràs un perfil professional molt demandat en l'àmbit laboral, ja que estaràs capacitat per assistir pacients en cas d'emergència.

Convenis amb
empreses

Després de completar el Cicle Mitjà d'Emergències Sanitàries, realitzaràs pràctiques en algunes de les empreses més punteres del sector, treballant amb professionals amb anys d'experiència.

Pla d'estudis del Grau Mitjà en Emergències Sanitàries

 • Manteniment mecànic preventiu del vehicle
 • Logística sanitària en emergències
 • Teleemergències
 • Atenció sanitària inicial en situacions d'emergència
 • Atenció sanitària especial en situacions d'emergència
 • Evacuació i trasllat de pacients
 • Suport psicològic en situacions d'emergència
 • Plans d'emergència i dispositius de riscs previsibles
 • Dotació sanitària
 • Anglès tècnic per a grau mitjà*
 • Anatomofisiologia i patologia bàsiques
 • Empresa i iniciativa emprenedora
 • Formació i orientació laboral
 • Formació en centres de treball
 • *Les assignatures presents al pla d'estudis poden variar segons la comunitat autònoma.

Requisits d'accés a la FP en Emergències Sanitàries

Per poder matricular-te en el Grau Mitjà de Tècnic d'Emergències Sanitàries no necessitaràs una nota mínima d'accés, tot i que hauràs de complir algun dels requisits següents:

 • Disposar d'un títol de Formació Professional Bàsica (FPB)
 • Tenir el títol d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), BUP, COU, Batxillerat o una acreditació equivalent a nivell acadèmic
 • Haver superat els mòduls obligatoris d'un Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI)
 • Estar en possessió d'un títol de Tècnic Auxiliar o equivalent o superior a efectes acadèmics
 • Haver superat la prova d'accés a Grau Mitjà
 • Haver superat la prova d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys

Sortides professionals de Tècnic en Emergències Sanitàries

Després de titular-te en FP Tècnic en Emergències Sanitàries, podràs treballar en l'àmbit de la salut, realitzant tasques vitals per atendre pacients en situacions d'emergència, com el trasllat a institucions sanitàries i la prestació d'assistència sanitària bàsica. Entre els llocs de treball que podràs desenvolupar destaquen:

 • Teleassistència
 • Transport sanitari
 • Tècnic d'Emergències Sanitàries
 • Assistent en Centres de Coordinació d'Urgències i Emergències

Beques i Finançament de la FP de Tècnic en Emergències Sanitàries

Podràs fraccionar el teu pagament en fins a 22 mesos sense interessos. A més, com que es tracta d'un títol oficial, tindràs la possibilitat de sol·licitar una de les beques que ofereixen les comunitats autònomes o el Ministeri d'Educació per a cursar Formació Professional.

22
mesos sense interessos
¡Reserva ya tu plaza!
¡Reserva ya tu plaza!

Consigue 2 titulaciones
en 2 años con MEDACx2

Pasa al siguiente nivel con el nuevo itinerario formativo MEDACx2 y compatibiliza tus estudios de FP con un Máster Profesional. Con este programa podrás cursar una FP y un Máster de la misma rama formativa en solo dos años, terminando tu formación con un título de FP y uno de Máster Profesional. ¡Especialízate y aumenta tus opciones de empleo!

Què vols fer després de la teva FP?

Com a Tècnic en Emergències Sanitàries aconseguiràs una ràpida incorporació al mercat laboral, ja que és una titulació molt demandada en l'àmbit sanitari. De la mateixa manera, si vols continuar millorant el teu currículum hi ha moltes titulacions de la mateixa branca que t'oferiran una formació més completa.

Pots continuar aprenent amb un Grau Superior en Anatomia Patològica, Imatge per al Diagnòstic o Dietètica, tot i que també tens la possibilitat d'especialitzar-te en la branca dental amb Higiene Bucodental o Pròtesis Dentals. Totes aquestes titulacions t'obriran les portes de la Universitat, a la qual podràs accedir de manera directa si ho desitges.

Descarga ya el PDF con toda la información

Preguntas frecuentes

És una titulació oficial?

Sí. El Grau Mitjà en Emergències Sanitàries és una titulació oficial del Ministeri d'Educació i amb validesa acadèmica i laboral a tot el Territori Nacional. Amb aquesta titulació els graduats podran obtenir punts en borses de treball i oposicions del Sistema Nacional de Salut.

En quines modalitats s'imparteix la FP en Emergències Sanitàries?

Els interessats podran escollir entre la modalitat presencial, que compta amb una metodologia centrada en la pràctica, o a distància, en què podran cursar tots els continguts en format 100 % en línia. Ambdues modalitats condueixen a la mateixa titulació i, per tant, compten amb els mateixos continguts, encara que la metodologia varia entre una i altra amb l'objectiu d'adaptar-se a les necessitats de l'alumnat.

Quan comencen les classes de la FP Tècnic en Emergències Sanitàries?

El curs comença entre la segona i tercera setmana de setembre, mentre que en la modalitat en línia l'inici tindrà lloc a l'octubre. Abans d'això, els alumnes rebran un correu electrònic amb totes les dades sobre la data i hora d'inici, així com les seves credencials d'accés a l'aula virtual.

Es poden convalidar assignatures amb una formació prèvia?

Els alumnes que comptin amb una formació reglada prèvia podran sol·licitar un estudi de convalidacions, que dependrà de la normativa vigent.

Quins materials es necessiten per estudiar aquest Grau Mitjà?

En el cicle formatiu d'Emergències Sanitàries es posen a disposició de l'alumnat tots els materials necessaris perquè la pràctica que realitzi cada dia a classe sigui similar a la feina del tècnic en l'àmbit laboral. Així, totes les instal·lacions i materials estan enfocats a simular la realitat del professional en Emergències Sanitàries.
¡Reserva ya tu plaza!
¿Tienes dudas?

Llámanos al 952 211 262

o déjanos tu número y te llamamos sin compromiso.

Te enviaremos el PDF al correo que facilites