Anatomia Patològica i Citodiagnòstic

Grau Superior - Presencial
Anatomia Patològica i Citodiagnòstic

Anatomia Patològica i Citologia és una titulació oficial de grau superior que té una càrrega de 2.000 hores lectives. Amb l’FP d’Anatomia Patològica aprendràs a analitzar cultius i mostres cel·lulars per detectar possibles patologies i et constituiràs com un suport fonamental per al treball de les diverses especialitats sanitàries.

Al cicle de Tècnic en Anatomia Patològica comptaràs amb les millors instal·lacions per dur a terme una formació basada en la pràctica, amb tots els equipaments que trobaràs en un lloc de treball real. Amb aquest cicle formatiu podràs exercir a laboratoris, centres forenses i clíniques especialitzades.

¿Quieres más info sobre esta titulación?
Inicio
Septiembre 2024
Duración
2.000 horas
Becas y financiación
Centros en los que se imparte

Per què estudiar Anatomia Patològica i Citodiagnòstic a MEDAC?

Classes
pràctiques

Amb el cicle superior d’Anatomia Patològica i Citologia aprendràs mentre poses en pràctica els coneixements teòrics als nostres laboratoris i tallers.

instal·lacions
innovadores

Amb MEDAC estudiaràs Anatomia Patològica i Citodiagnòstic a laboratoris i aules que simulen una oficina de farmàcia, amb materials i equips reals.

Alta inserció
laboral

Estudiar l’FP d’Anatomia Patològica t’ofereix sortides laborals múltiples, ja que es tracta d’una professió bàsica per al funcionament correcte del sistema sanitari.

Pla d’estudis de l’FP d’Anatomia Patològica

 • Gestió de mostres biològiques
 • Tècniques generals de laboratori
 • Biologia molecular i citogenètica
 • Fisiopatologia general
 • Formació i orientació laboral
 • Anglès tècnic per a grau superior
 • Empresa i iniciativa emprenedora
 • Necròpsies
 • Processament citològic i tissular
 • Citologia ginecològica
 • Citologia general
 • Projecte d’anatomia patològica i citodiagnòstic
 • Formació en centres de treball
 • *Les assignatures presents al pla d’estudis poden variar segons la comunitat autònoma.

Requisits d’accés Anatomia Patològica i Citologia

Els aspirants a cursar el Grau Superior d’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic hauran de comptar amb alguna de les titulacions o proves oficials següents, encara que no necessitaran tenir una nota mínima d’accés:

 • Tenir el títol de Batxillerat, BUP, COU o d’una acreditació equivalent o superior a efectes acadèmics
 • Tenir un títol de Formació Professional de Grau Mitjà
 • Estar en possessió d’un títol de Tècnic Superior, Especialista o equivalent a nivell acadèmic
 • Tenir aprovada la prova d’accés a Grau Superior (edat mínima 19 anys)
 • Haver superat la prova d’accés a la Universitat per a més grans de 25 anys

Sortides Professionals Grau Superior Anatomia Patològica

 • Citotècnic
 • Ajudant de forense
 • Tècnic especialista en anatomia patològica i citologia
 • Col·laborador i assistent en biologia molecular
 • Tanatopràctic
 • Encarregat de preparar autòpsies medicolegals i clíniques

Beques i Finançament de l’FP d’Anatomia Patològica

En tractar-se d’una titulació oficial, al cicle de Tècnic en Anatomia Patològica podràs optar a les ajudes que ofereix el Ministeri d’Educació i Formació Professional, així com a les beques d’estudi de la vostra comunitat autònoma. A més, també tindràs la possibilitat de fraccionar el pagament en fins a 22 mesos sense interessos.

22
mesos sense interessos
¡Reserva ya tu plaza!
¡Reserva ya tu plaza!

Consigue 2 titulaciones
en 2 años con MEDACx2

Pasa al siguiente nivel con el nuevo itinerario formativo MEDACx2 y compatibiliza tus estudios de FP con un Máster Profesional. Con este programa podrás cursar una FP y un Máster de la misma rama formativa en solo dos años, terminando tu formación con un título de FP y uno de Máster Profesional. ¡Especialízate y aumenta tus opciones de empleo!

El teu objectiu és la Universitat?

Descobreix com accedir-hi des d’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic

El Grau Superior en Anatomia Patològica i Citodiagnòstic permet un accés directe a la Universitat als graduats que es vulguin continuar formant. Amb la nota mitjana obtinguda durant el cicle formatiu, el tècnic podrà entrar a una carrera sense necessitat de fer Selectivitat sempre que aquesta puntuació sigui superior o igual a la nota de tall.

La titulació d’Anatomia Patològica i Citologia ofereix al titulat més facilitat d’accés a carreres relacionades amb l’àmbit sanitari i de les ciències, com ara Infermeria, Medicina, Biologia o Química. De la mateixa manera, també trobaràs una especialització acadèmica amb un dels nostres Màsters MEDAC de la branca sanitària.

Descarga ya el PDF con toda la información

Els nostres alumnes opinen

Pedro Pastor

Estoy en MEDAC por recomendación. Los profesores son muy profesionales.

Pedro Pastor
Carmen Robles

Este año he vuelto a elegir MEDAC para continuar mi formación e ir a la Universidad. ¡No puedo estar más contenta con el centro! Tiene mi 10.

Carmen Robles
Marina Ruiz

Me gusta MEDAC por las facilidades que nos dan a la hora de acceder a otras formaciones como la Universidad y la posibilidad de aprender haciendo.

Marina Ruiz

Preguntas frecuentes

Què és Anatomia Patològica i Citodiagnòstic?

És una titulació oficial pel Ministeri d’Educació, és de grau superior i es troba dins de la branca sanitària, per tant, té vigència a tot el territori nacional tant a nivell acadèmic com professional.

Quan comencen les classes?

Comencen a mitjans de setembre, coincidint generalment amb la segona o tercera setmana del mes. L’organització s’encarregarà d’enviar a tots els alumnes un correu electrònic les setmanes prèvies a l’inici del curs per informar-vos sobre la data i l’hora de cada grup.

Com a Tècnic en Anatomia Patològica tinc dret a pràctiques?

Amb la titulació d’Anatomia Patològica i Citodiagnòstic faràs les pràctiques als centres de recerca biomèdica de la Fundació MEDAC sempre que tinguis un dels centres a la teva ciutat. Els tutors seran professionals sanitaris que acudiran al centre per dur a terme de manera conjunta projectes de recerca amb una finalitat social en què treballaràs amb pacients i mostres reals. En cas de no comptar amb una Fundació a la teva ciutat, se t’assignarà un altre centre de pràctiques o podràs sol·licitar fer-les als centres de recerca biomèdica d’una altra ciutat sol·licitant-ho a secretaria en temps i forma.

Es poden convalidar assignatures amb una formació prèvia?

Sí. Podràs sol·licitar l’estudi de convalidacions sempre que la formació prèvia estigui reglada i tingui relació amb els continguts impartits al Grau Superior en Anatomia Patològica i Citodiagnòstic, que dependrà de la normativa vigent.

Es pot sol·licitar la convalidació d’assignatures si tinc experiència al sector?

Sempre que comptis amb experiència laboral vinculada amb la titulació podràs sol·licitar l’exempció del mòdul de ‘Formació en centres de treball’ al Ministeri d’Educació si has treballat durant més d’un any a temps complet al sector vinculat a aquest cicle i pots acreditar aquesta experiència.

Quins materials es necessiten per cursar Anatomia Patològica i Citodiagnòstic?

Cap. En aquest cicle s’ofereixen tots els materials necessaris perquè la posada en pràctica dels coneixements adquirits sigui tan fidel com sigui possible a la realitat. Es disposa d’instal·lacions i equipaments de qualitat per a les classes tècniques, com són microscopis, cristalleria, micròtoms, forns, centrífugues, cabines de filtració, dispensadors de parafina, armaris de seguretat i material fungible.

Aquesta formació puntua en una oposició?

Sí. El Grau Superior d’Anatomia Patològica és una bona opció si vols obtenir una puntuació més gran en un concurs d’oposicions al Sistema Públic de Salut, ja que es tracta d’una titulació oficial i, per tant, puntua segons el barem corresponent a titulacions acadèmiques.
¡Reserva ya tu plaza!
¿Tienes dudas?

Llámanos al 952 211 262

o déjanos tu número y te llamamos sin compromiso.

Te enviaremos el PDF al correo que facilites