TCAI. Cures Auxiliars d'infermeria

Grau Mitjà - Presencial
TCAI. Cures Auxiliars d'infermeria

El Grau Mitjà Cures Auxiliars d'Infermeria (TCAI) és una titulació oficial que pertany a la branca de l’FP de Sanitat i homologada pel Ministeri d’Educació. Aquesta formació t’habilitarà per prestar cura a pacients i assistència als sanitaris a hospitals, centres ambulatoris o clíniques dentals, entre d’altres.

Com a Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria et formaràs a les nostres instal·lacions punteres amb tot l’equipament que fan servir els especialistes en el dia a dia, com ara llits sanitaris, grues per a la mobilitat de les persones i altres eines mèdiques. A més, aprendràs tot el que has de saber de mans de professors experts al sector.

¿Quieres más info sobre esta titulación?
Inicio
Septiembre 2024
Duración
1.400 horas
Becas y financiación
Centros en los que se imparte

Per què estudiar l’FP Cures Auxiliars d'Infermeria a MEDAC?

Formació
especialitzada

Com a Auxiliar d’Infermeria et formaràs mitjançant una metodologia 85% pràctica. Disposaràs de les instal·lacions més capdavanteres amb tot l’equipament necessari.

Convenis
amb empreses

Els alumnes de TCAI faran tres mesos de pràctiques al segon any de l’FP, i disposen de convenis amb els millors hospitals, clíniques i centres assistencials.

Alta inserció
laboral

El Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria és un perfil molt demandat a l’àmbit sanitari, fet que et garantirà una inserció laboral ràpida.

Pla d’estudis de Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria

 • Operació administrativa i documentació sanitària
 • Tècniques bàsiques d’infermeria
 • Higiene al medi hospitalari i neteja del material
 • Promoció de la salut i suport psicològic al pacient
 • Tècniques d’ajuda odontològica/estomatològica
 • Relacions a l’equip de treball
 • Formació i orientació laboral
 • Formació en centres de treball
 • Sector de la sanitat a Andalusia*
 • *Les assignatures presents al pla d’estudis poden variar segons la comunitat autònoma.

Requisits d’accés a TCAI

Per accedir al Grau Mitjà d’Auxiliar d’Infermeria els candidats hauran de reunir com a mínim un dels requisits següents:

 • Tenir el títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat, BUP, COU o titulacions equivalents
 • Haver superat els mòduls obligatoris d’un Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI)
 • Tenir un títol de Formació Professional Bàsica
 • Estar en possessió d’un títol de Tècnic Auxiliar o equivalent a efectes acadèmics
 • Haver superat la prova d’accés a grau mitjà
 • Tenir aprovada la prova d’accés a la Universitat per a més grans de 25 anys

Sortides professionals de l’Auxiliar d’Infermeria

Amb TCAI podràs exercir com a Auxiliar d’Infermeria a diverses entitats:

 • Diverses àrees de centres sanitaris públics i privats (pediatria, UCI)
 • Centres geriàtrics, residències de gent gran i centres de dia
 • Centres de salut
 • Clíniques dentals
 • Institucions psiquiàtriques
 • Serveis d’ajut a domicili

Beques i Finançament de TCAI

L’alumne del Grau Mitjà d’Auxiliar d’Infermeria podrà fraccionar-ne el pagament en fins a 16 mesos sense interessos. De la mateixa manera, com que es tracta d’una titulació oficial, tindrà la possibilitat d’optar a una de les ajudes formatives que ofereixen les comunitats autònomes, així com a les beques per a FP del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

16
mesos sense interessos
¡Reserva ya tu plaza!
¡Reserva ya tu plaza!

Consigue 2 titulaciones
en 2 años con MEDACx2

Pasa al siguiente nivel con el nuevo itinerario formativo MEDACx2 y compatibiliza tus estudios de FP con un Máster Profesional. Con este programa podrás cursar una FP y un Máster de la misma rama formativa en solo dos años, terminando tu formación con un título de FP y uno de Máster Profesional. ¡Especialízate y aumenta tus opciones de empleo!

Què vols fer després de l’FP?

Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria és una titulació amb una alta taxa d’inserció laboral, tot i que també ofereix diverses vies acadèmiques per continuar aprenent després de completar el cicle formatiu. Una és l’FP de Grau Superior, on es pot escollir entre diverses titulacions de l’àmbit sanitari que ofereixen matèries relacionades amb TCAI, com ara Higiene Bucodental, Anatomia Patològica o Dietètica.

A més, com a titulat a TCAI també podràs trobar altres opcions més especialitzades que encaixin millor amb els teus interessos, com és cursar un dels nostres Màsters Propis que us permetran aprofundir en un àmbit concret en menys d’un any. Una bona via pot ser el Màster en Cures d’Àrea de Crítics per a TCAI, encara que també et pots especialitzar en altres àrees amb el Màster en Nutrició Clínica i Esportiva.

Descarga ya el PDF con toda la información

Els nostres alumnes d'auxiliar d'infermeria opinen

Alicia Maese
Lo que me gusta de MEDAC es la cercanía de los profesores, las instalaciones y la importancia que se le dan a las prácticas día a día.
Alicia Maese
Beatriz Jiménez
En TCAE los profesores se implican mucho con los alumnos, sobre todo por la ayuda que después te siguen dando para inserción laboral.
Beatriz Jiménez
Alejandro Zalabardo
Me gusta TCAE porque los profesores se implican mucho con los alumnos. Las prácticas están muy bien. Siempre te dan ayuda si la necesitas.
Alejandro Zalabardo

Preguntas frecuentes

Quan dura el Grau Mitjà Auxiliar d'Infermeria?

El cicle de TCAI té una durada de 1.400 hores que corresponen a un curs i un trimestre. Aquest últim es duu a terme entre octubre i gener i correspon amb la formació en centres de treball on posaran en pràctica allò que s’ha après el curs anterior sota la coordinació d’experts en el sector.

Quan comença el curs?

El curs de escola d'infermeria comença el mes de setembre, coincideix generalment entre la segona i la tercera setmana. Per a la modalitat en línia, els continguts quedaran habilitats a finals de setembre. En tots dos casos, rebràs un correu de l’organització en les setmanes prèvies amb la informació sobre la data i l’hora de l’inici de les classes.

A quins centres es fan les pràctiques?

Podràs fer les pràctiques de TCAI en alguns dels centres més reconeguts del sector, com ara entitats hospitalàries, clíniques dentals o centres geriàtrics, entre d’altres. A MEDAC comptem amb empreses col·laboradores a tot Espanya.

TCAI puntua en una oposició?

Sí. TCAI és una titulació oficial i, per tant, t’oferirà més puntuació en oposicions al Servei Públic de Salut. Al barem es compta com a mèrits de formació acadèmica.

Aquesta formació puntua en una borsa de treball?

Sí. Com que es tracta d’una FP oficial, amb Auxiliar d’Infermeria obtindràs una puntuació més gran en una borsa de treball del Servei Públic de Salut.
¡Reserva ya tu plaza!
¿Tienes dudas?

Llámanos al 952 211 262

o déjanos tu número y te llamamos sin compromiso.

Te enviaremos el PDF al correo que facilites